Brændetårn

Den mest udbredte metode til at få leveret brænde på herhjemme i Danmark er levering i et brændetårn. Et brændetårn er en kasse/stativ bygget op omkring en palle, hvor brændet er stablet pænt i. Brændetårnet indeholder ca. 1,8 m3 stablet kasserummeter brænde.


brændetårn

Stablet brænde

En stablet kasserummeter har, selvom brændet er stablet fint, omkring 70% træmasse, hvilket vil sige at der er 30% luft rundt omkring brændet. Hvis brændet blot var kastet tilfældigt ind i brændetårnet, så ville det blot indeholde 45% træmasse, så det er altså vigtigt at brændet er stablet fint. Det er langt de fleste solgte brændetårne herhjemme også, men hvis man vover sig ud i at sammenligne priser på et brændetårn mod f.eks. løst leveret brænde i sække eller på vognlad, så skal man altså huske, at der er forskel på en stablet kasserummeter brænde og en alm. kasserummeter brænde.

Brændestykkerne måler ca. 25-30 centimeter i længden, som passer til de fleste brændeovne. Selve brændetårnet måler ca. 2,1 meter i højden, men kan også forekomme højere. Brændetårne leveres både med lufttørret og ovntørret brænde.


Levering af brændetårne

Brændetårnet leveres typisk som standard til kantstenen og så er det ens egen opgave at få flyttet brændet ind til eget brændeskjul eller evt. et tidligere tomt brændetårn, som man har stående fra sidste levering. Hvis brændetårnet umiddelbart kan bæres længeres ind i f.eks. en indkørsel eller forhave, så kan man evt. forespørge dette hos leverandøren. Det kan være en stor hjælp blot at få flyttet brændetårnet bare lidt længere ind på grunden når man skal flytte det videre selv. Det kan evt. også blot være, at få flyttet brændet ind under afdækning i carporten.


Tag til brændetårnet

Hvis du lader dit brænde stå udenfor i det leverede brændetårn, så risikerer du, at det regner direkte ned på brændet, hvilket selvfølgelig ikke er hensigtsmæssigt. Derfor anbefaler vi at du investerer i et palletag, som afdækning af toppen, så hverken sne eller regn kommer direkte ned foroven i brændetårnet.


Brænd også pallen af

Selve pallen, som brændet leveres på er typisk også lavet af ubehandlet træ, som du dermed også kan brænde af direkte i din brændeovn. Der er lidt arbejde i at save den op og samle sømmene ind, men får man også lidt ekstra varme ud af arbejdet.Find de billigste priser på brænde lige nu.

Brænde

Find de billigste priser på træbriketter lige nu.

Træbriketter

Find de billigste priser på træpillerlige nu.

Træpiller