Lofthængte biopejse

Nogle af de flotteste biopejse på markedet er lofthængte, som er utroligt stilrene og typisk simple i deres udtryk. Vi vil her gennemgå en række af de forskellige modeller på markedet, herunder selvfølgelig nogle af vores favoritter.


lofthaengte biopejse

Simpel montering i loftet

Da en biopejs ikke kræver hverken skorsten eller aftræk, så kræver det faktisk ikke det store at montere en lofthængt biopejs. Typisk bliver de blot hængt op i en lang tynd stang, som skrues fast i en plade i loftet.

Nogle modeller kan justeres i højden (f.eks. kan man købe flere længder af monteringsstangen eller forlænger moduler) og nogle er det også muligt at flytte rundt på, hvis du f.eks. opsætter flere monteringsplader i loftet rundt om i din bolig. Således kan du flytte den med dig rundt, afhængig af hvor du opholder dig. Vær dog opmærksom på at den ikke skal flyttes rundt når den er varm.

Lofthængte biopejse er typisk lavet i stål eller jern, så de kan godt veje 20-30 kg. Altså skal monteringspladen i loftet fæstnes solidt med de medfølgende skruer. Falder den ned, så kan den skabe stor skade, særligt i tændt tilstand. Så gå ikke på kompromis her.Lækkert design

Vi synes faktisk at de lofthængte biopejse er nogle af de flotteste, som overhovedet findes på markedet. Det skyldes dels at mange et utroligt simple og organisk designede, samt at det ser lækkert ud, når de svæver i rummet. Således kan de f.eks. placeres i hjørnet ved en sofagruppe eller spisebordet til at sprede hygge i stuen.

Nedenfor har vi samlet et overblik over de modeller, som vi synes er de mest interessante på markedet i Danmark lige nu:


Hein og Haugaard

Hein og Haugaard er en nordjysk brugskunst designvirksomhed, som bla. selv designer og producerer disse super lækre og stilrene biopejse i et industrielt og futurisk design. De fås primært til montering i loftet via en simpel stilren stang, som bærer biopejsen fra loftet, men fås også som en fritstående biopejs model. Selve brændkammeret og pejsen er den samme type, men kan altså monteres og fæstnes på forskellige måder.

Alle biopejsene er håndlavede og helt unikke. De er nærmest et lille kunstværk hver især.


UFO fra Hein og Haugaard

UFO Hein og Haugaard loft

UFO biopejsen fra Hein og Haugaard fås i 3 forskellige materialer og primært to forskellige størrelser, nemlig 50 cm og 60 cm (den fås også i 100 cm. under navnet Gigas 100). Materialerne kan være i flot ståldesign, som er lidt råt i udseendet, samt i sort eller oxid farvet, som kan have mange farvenuancer.

Priserne på hjemmesiden er for henholdsvis 50 og 60 cm. modellerne på 11.999 kr. og 12.999 kr. Der medfølger stang til montering i loftet og mod et mindre tillæg kan man få specialdesignet stangen, så den passer helt præcist til rummet og den ønskede højde. Det vil dog normalt være nemt at få den til at passe, da man kan få stangen til montering i loftet i flere forskellige længder, nemlig 125 cm, 150 cm. og 175 cm.

Hvis du har skråt loft, så kan man også købe et loftbeslag til skrå vægge for en merpris på 999 kr.

Tekniske data:

 • Vægt: 24 kg.
 • Effekt: 3 kW
 • Tank: 1,5 liter
 • Brændetid: 4 timer
 • Forbrug: 0,375 liter pr. time
 • Diameter: 60 cm.
 • Højde: 38 cm

Se priser her

Cocoon

Cocoon biopejse er de helt originale biopejse med de organiske runde former designet af Federico Otero. Hver pejs er et lille kunstværk, som skaber liv og varme i enhver bolig. Cocoon er hjemmehørende i Spanien.


cocoon loft

Cocoon fås i flere forskellige modeller, hvor de har samme stiliske udtryk og form, men som udover de lofthængte modeller også kan fås med to forskellige fødder til de fritstående biopejs modeller Terra og Pedestal.


Cocoon Aeris

cocoon aeris

Aeris betyder flyvende eller luft på latin og som navnet dermed antyder er Cocoon Aeris flyvende i form af den er lofthængt. Vi er ret vilde med særligt de lofthængte biopejse og med Cocoon Aeris går man ikke galt i byen med det elegante udtryk.

Cocoon Aeris fås med en stang til montering i loftet, som kan justeres i længden, så du nemt kan tilpasse den rummet. Derudover så kan Cocoon Aeris drejes rundt 360 grader, så man altid kan pege den i den retning, som man sidder i.

 • Vægt: 26 kg.
 • Effekt: 2,17 kW
 • Tank: 1,5 liter
 • Brændetid: 4 timer
 • Forbrug: 0,375 liter pr. time
 • Diameter: 60 cm. (eller 50 cm.)
 • Højde: 27,5 cm (eller 25 cm.)

Se priser på Cocoon biopejse

Find de billigste priser på brænde lige nu.

Brænde

Find de billigste priser på træbriketter lige nu.

Træbriketter

Find de billigste priser på træpillerlige nu.

Træpiller