Biopejse

Biopejse er blevet utroligt populære herhjemme i Danmark de seneste år. Biopejse skaber hygge i dit hjem og giver et fantastisk levende lysspil. Biopejse finde i mange forskellige designs, som både kan stå på bordet, monteres på væggen eller indbygges. Biopejse er både miljøvenlige og så er de typisk moderne i udformingen.


biopejs

Sådan fungerer en biopejs

En biopejs fungerer via brændstoffet bioethanol og er bæredygtigt og miljøvenligt. Derfor et godt alternativ til den gammeldags hyggelige pejs eller brændeovn. Det er altså en ægte flamme, som man får i sin pejs, men den varmer ikke op på samme måde, som en rigtig brændeovn. En biopejs afgiver bestemt varme, men ikke nok til at varme et hus eller sommerhus op med, og derudover er den ikke så effektiv, som en almindelig brændeovn. Så når du køber en biopejse, så er det for hyggen og den dejlige varmstråling fra biopejsen, som du får med. Det skal ikke være fordi at du ønsker at varme huset op med pejsen.

Behovet er heller ikke lige så stort i mange moderne hjem, som er blevet isoleret grundigt, hvorfor det typisk ikke giver mening at installere en brændeovn i sådanne hjem og dertilhørende skortsten. Så er en biopejs nemlig det oplagte alternativ til at skabe hyggen i hjemmet. Det giver bare en fantastisk og afslappende fornemmelse med flotte flammer at beundre fra stuen, køkkenet eller soveværelset.Biopejse og forurening

Det afgives ingen sundhedsskadelige stoffer fra ilden i pejsen. Det eneste, som pejsen afgiver er varme, vanddamp og kuldioxid. Så det er både miljøvenligt og indeholder ikke skadelige stoffer til spredning i hjemmet.


Installation af biopejs

Biopejse installeres nemt i din bolig. Der skal hverken opsættes skorsten eller noget aftræk, så det er en af de simpleste former for pejse, som du kan montere i boligen. Det eneste, som du skal sørge for er bioethanol, som du kan købe mange forskellige steder, herunder supermarkeder og byggemarkeder. Endelig kan du også købe i større mængder på nettet og spare en del på denne øvelse. Du kan læse mere om priser og rabatter på bioethanol her.


Pris på biopejse

Biopejse fås i mange forskellige prisklasser og designs, som du kan læse mere om nedenfor. De mindre bordmodeller fås til lige omkring 1.000 kr. og de helt store indbygningsmodeller med automatiske brændkar, som kan betjenes via fjernbetjening eller app, kan nemt koste 10.000 eller opefter. Det afhænger helt af dit behov og hvor meget, som du vil ofre på at få hygge ind i hjemmet, effektivt og miljøvenligt.


Omkostninger til ethanol

Selve forbruget af ethanol afhænger af den enkelte pejs. Generelt kan man sige at jo større flamme, jo mere vil pejsen også bruge af ethanol og dermed højere driftsudgifter. Hvis vi tager udgangspunkt i den populære Cocoon biopejs, så har den en kapacitet på 1,5 liter og en brændetid på ca. 5 timer. Det betyder, at den bruger 0,3 liter ethanol pr. time. En liter ethanol kan man få til ca. 30 kroner (Du kan læse mere her om priser på bioethanol), så det vil sige at timeprisen ligger på 9 kr. for denne pejs. Regnestykket ser således ud:

Forbrug i timen: 1,5 liter / 5 timer = 0,3 liter i timen

Pris pr. time: 0,3 liter x 30 kr. pr. liter = 9 kr. i timen


Typer af biopejse

Der findes et stort udvalg af biopejse herhjemme og typisk sporer man sig først ind på hvilken type biopejse, som man ønsker at have i sit hjem, for herefter at vælge en specifik model. De forskellige typer af biopejse er følgende:Udendørs biopejse

Mange benytter også biopejse, som et alternativ til en terassevarmer. Det kan udover hyggen, også skabe en ekstra varme ved de lange sommeraftener, så man kan sidde lidt længere og hygge udenfor. Det giver en særlig stemning om aftenen, når det er mørkt udenfor, at sidde i strålerne fra den varmende biopejs. Her er bordmodellerne særligt anvendelige.


Interessen for biopejse

Interessen for biopejse har eksisteret i Danmark i efterhånden de sidste 10 år, men vokser stille og roligt år for år, efterhånden som flere og flere får kendskab til dem. Derudover bliver vores huse bedre og bedre isolerede, så behovet for en traditionel brændeovn vil langsomt forsvinde og blive erstattet af de flotte biopejse, som kan skabe samme hyggestemning, som en brændeovn. Blot med mindre varme. Salget af biopejse peaker i de kolde og mørke måneder i vintersæsonen.Forhandlere af biopejse

Nedenfor kan du se en liste over forhandlere af biopejse herhjemme i Danmark:
Find de billigste priser på brænde lige nu.

Brænde

Find de billigste priser på træbriketter lige nu.

Træbriketter

Find de billigste priser på træpillerlige nu.

Træpiller