Fristående biopejse

En fritstående biopejs kan placeres nemt i boligen og kræver hverken installation af skorsten eller montering i loft eller på væg. Så du har alle muligheder for at finde den rigtige placering i huset uden at skulle bore huller eller fæstne den til bestemte steder.


fritstående biopejse

Der findes et bredt udvalg af fritstående biopejse, så du skal egentlig blot gøre op med dig selv om hvilket design biopejsen skal have, samt hvilket budget og pris, som du vil give for biopejsen.


Gulv biopejs

En fritstående biopejs kaldes typisk også for gulv biopejse, så når du skal ud og søge på nettet og kigge hos de forskellige forhandlere, så kig både efter fristående biopejse, samt gulv biopejse. Det dækker over det samme.Placering af biopejsen

Du kan som sagt placere denne type biopejs hvor som helst i boligen, blot at du tager hensyn til at der ikke skal være let antændelige genstande i nærheden. Det kan f.eks. være gardiner, tæpper eller lignende, som pejsen ikke skal stå alt for tæt på. Biopejsen udsender rigtige flammer, dog i kontrolleret omfang, men derfor skal du altid sikre dig at den stadig står i forsvarlig afstand fra brandbare materialer.

Du kan derudover også flytte rundt på den fristående biopejs, men vær dog opmærksom på at de typiske modeller vejer 15-40 kilo, så ikke alle er lige nemme at flytte rundt på. En tung fritstående biopejs gør den dog også meget mere stabil og samtidig kan de tunge og robuste modeller også holde længere på varmen.


Forskellige modeller og mærker

Der findes et bredt udvalg af fritstående biopejse og nedenfor vil vi gennemgå nogle af de mest populære på markedet. De fås for priser fra et par tusinde kroner og op til 20-30.000 kr. for absolut topmodellerne.


Cocoon

Cocoon biopejse er nogle af de mest kendte biopejse på markedet. Deres helt unikke formgivning af biopejsene gør dem helt særlige, hvor de bløde former skaber en hyggelig og rar atmosfære i rummet.


cocoon

Cocoon biopejse findes primært i lofthængte og fritstående modeller, kaldet henholdsvis Aeris, Pedestal og Terra. Derudover har de også en væghængt model kaldet Vellum Cocoon. De to fristående modeller hedder Pedestal og Terra.


Cocoon Pedestal

cocoon pedestal

Biopejsen Cocoon Pedestal er den klassiske runde futuristiske biopejs fra Cocoon og hvor den er monteret på en étbenet fod eller base til at holde biopejsen.

Cocoon Pedestal kan fås i 3 kombinationer:

  • Biopejs og fod er lavet i blankpoleret rustfrit stål
  • Sort biopejs og fod i rustfrit stål
  • Sort biopejs og sort fod

Cocoon Terra

cocoon terra

Cocoon Terra biopejsen er en trebenet udgave af Cocoon biopejsen, som vi kender fra f.eks. klassiske skamler. Den er lige så stilren i udtrykket som Cocoon Pedestal og har samme højde på 76 cm og en diameter på pejsen på 60 cm.

Cocoon Terra fås formgivet med både ben og biopejs i rustfrit stål, samt en sort udgave af pejsen, hvor de tre ben er lavet i rustfrit stål. Vi er ganske enkelt helt vilde med Cocoon Terra her på redaktionen.


Se priser på Cocoon biopejse


Hein og Haugaard

Hein og Haugaard er en dansk designvirksomhed, som designer og producerer super lækre og stilrene biopejse i primært et både råt og futurisk design. De fås både som fritstående modeller, samt til montering i loftet via en simpel stang, som bærer biopejsen. Grundlæggende er der dog tale en del samme pejs, hvor forskellen blot er om den bæres via loft- eller vægmontering, eller ved hjælp af en stander på gulvet.

De fritstående modeller kan fås med henholdsvis en simpel fod, samt Orbit foden, som slynger sig om op over pejsen og holder den foroven. Pejsene er kaldt UFO og passer fint i tråd med det space age agtige design med organiske linjer. Alle pejsene er håndlavede og unikke.


UFO fra Hein og Haugaard

UFO Hein og Haugaard

UFO biopejsen fra Hein og Haugaard fås i flere forskellige materialer og størrelser. Den kan fås i stål med rustikt udtryk, sort og oxid farvet. Størrelserne er i 50 og 60 cm.

Vejledende udsalgspriser for henholdsvis 50 og 60 cm. er 11.999 kr. og 12.999 kr. Dertil kommer et tillæg, hvis man ønsker at der skal medfølge fod til biopejsen. Endelig kan man også få deres største model på 100 cm., som i udsalgspris koster 49.999 kr.

Tekniske data:

  • Vægt: 26 kg.
  • Effekt: 2,17 kW
  • Tank: 1,5 liter
  • Brændetid: 4 timer
  • Forbrug: 0,375 liter pr. time
  • Diameter: 60 cm. (eller 50 cm.)
  • Højde: 27,5 cm (eller 25 cm.)
Se priser på Hein og Haugaard biopejse


Safretti

Safretti er et Hollandsk firma, som producerer biopejse i mange afskygninger, hvor kendte designere har sat deres præg på modellerne. Biopejse fra Safretti findes både i udgaver til montering på væg, men også fritstående modeller til placering på gulvet eller bordet.

Vi er blevet særligt forelskede i Curva modellerne, som fås i forskellige kvadratiske udgaver, enten i aflangt format (Curva XL eller Curva XT), bredt format (Curva DL eller DT) eller de mindre og helt kvadratiske udgaver (Curva BL eller ST). Selvom biopejsene er kvadratiske, så er med flotte afrundede hjørner og meget organiske og bløde i designet.


Curva safretti

Forskellen på om Curva modellerne ender på "L" eller "T" er om de leveres med en vægbeslag eller beslag til montering på gulvet. Nedenfor kan du se de forskellige modeller af Curva.


Curva fra Safretti

Curva safretti

Fælles for alle Curva modellerne fra Safretti er at de har en lang brændtid på 6-8 timer. De aflange modeller Curva DL og Curva DT har dobbelte brændkar, hvor der kan påfyldes 2 gange 2 liter bioethanol, mens at de andre modeller har indbygget 2 liters brændkar.

Der er ingen tvivl om at ligegyldigt hvilken Curva biopejs, som du vælger, så vil den skabe varme og atmosfære i et hvilket som helst rum, som den installeres i.


Se priser Safretti biopejse


Vauni biopejse

Vauni er et svensk firma, som producerer biopejse med rødder i den skandinaviske designtradition. De er utroligt stilrene i udtrykket og passer rigtigt godt ind i de Danske og nordiske hjem.

Biopejse fra Vauni fås både i fristående modeller, samt til montering på væg. De fritstående modeller er Globe og Divider.


Globe fra Vauni


vauni globe

Globe biopejsen fra Vauni er en af redaktionens favoritter hvad angår fritstående biopejse. Den fås i flere forskellige farver, herunder både sort (som vi kender den fra almindelige brændeovne), rust, hvid, grå og rød. Så farvemæssigt vil det være nemt at få den til at matche i hjemmet.

Derudover kan Globe også fås med en lav fod eller høj fod, så den enten kan nærmest står på gulvet eller på en lidt højere fod.

Tekniske data:

  • Vægt: 40 kg.
  • Effekt: 2 kW
  • Tank: 2 liter
  • Brændetid: 5 timer
  • Forbrug: 0,4 liter pr. time
  • Dimensioner (lav fod): 600 x 610 x 580 (bredde x højde x dybde)
  • Dimensioner (høj fod): 600 x 900 x 580 (bredde x højde x dybde)Find de billigste priser på brænde lige nu.

Brænde

Find de billigste priser på træbriketter lige nu.

Træbriketter

Find de billigste priser på træpillerlige nu.

Træpiller