Biopejs til væg

Væghængte biopejse skaber hygge og varme i rummet og er oplagt at montere i stuen, køkkenet eller udestuen. De væghængte biopejse er nemme at montere, da de ikke kræver hverken skorsten eller aftræk ved montering. Derudover findes et utal af forskellige biopejse til væg, så det er nemt at finde en pejs, som passer ind i resten af boligen.


biopejs væg

Priserne på biopejsene varierer fra de helt billige til under 1.000 kr. og til de langt dyrere design biopejse, som nemt kan koste op til 10.000 eller mere. I den høje prisklasse får du adgang til nærmest kunstværker, som skaber en virkelig flot og behagelig atmosfære i de kolde og mørke måneder i løbet af året.


Montering af væg biopejse

En biopejs til væggen er relativ nem at montere, da den blot skal bores op i væggen i de medfølgende monteringsbeslag. Typisk monteres først beslaget på væggen, hvorefter at biopejsen hægtes på beslaget. Det er selvfølgelig vigtigt, at man sikrer sig at monteringen af biopejsen på væggen er sikker og solidt sat op før ibrugtagningen af pejsen. Det er dog en opgave, som de fleste vil kunne foretage.


Forskellige typer af væghængte biopejse

Der findes et stor udvalg af biopejse at vælge i mellem til væggen. De klassiske modeller er ofte flade og firkantede i designet og pryder væggen næsten i form af en fladskærm (dog lidt tykkere) eller et billede. Det er typsik en metalramme og kasse hvor brændkammeret er placeret indeni. De kan variere meget i størrelse og også i pris.

Derudover er der kommet en række mere organiske udtryksformer af biopejse, som også kan monteres på væggen. Enten blot med lidt rundere kanter ift. de meget firkantede modeller, hvor bla. biopejse fra Safretti er meget populære, eller også de lidt rundere former fra f.eks. Vauni eller Cocoon.

Nedenfor har vi samlet et overblik over de mest populære og nogle af redaktionens favoritter af biopejse til montering på væg:


Vauni biopejse

Vauni er et svensk biopejs mærke, som designer biopejse med rødder i et typisk stilrent design udtryk. De passer rigtigt godt ind i Danske hjem, hvor netop det enkle udtryk og de organiske linjer er i høsædet.

Biopejse fra Vauni fås både som fritstående biopejse, samt til montering på væg.


Cupola fra Vauni


vauni cupola

Cupola biopejsen fra Vauni er en af de mere organiske former for biopejse og er i den absolutte topklasse ift. design og stilistisk udtryk. Den er rund i formen og folder sig nærmest ud fra væggen. Den vil uden tvivl skabe både atmosfære og wow effekt i de fleste hjem og så nyder man simpelthen blot synet af den, selv uden ild i.

Den er bygget i letvægts aluminium, men selvom det er et let materiale, så vejer den stadig 27 kg., men er stadig let af montere. Den er 81 cm i højde og bredde, så den fylder godt på væggen, men pynter og rigtigt meget. Vauni Cupola fås i mange forskellige farver. Standard er sort eller hvid, men kan også fås i rød, pearl, farverne hvid, sort og pearl, grå eller rustfarvet.

Priserne ligger på omkring 20.000 og brændetiden ligger på 5-7 timer med brændkammeret på 2 liter.

Tekniske data:

 • Vægt: 27 kg.
 • Effekt: 2 kW
 • Tank: 2 liter
 • Brændetid: 5 timer
 • Forbrug: 0,4 liter pr. time
 • Dimensioner: 810 x 810 x 350 (bredde x højde x dybde)

Edge fra Vauni


vauni edge

Edge biopejsen fra Vauni er en helt anderledes pejs end den organiske Cupola til væggen. Den er helt firkantet og fås i henholdsvis sort, hvid og stål. Designet er meget enkelt og stilrent og du får næsten ikke en mere enkel biopejs i udtrykket. Derudover er den utroligt slank ift. andre modeller, så den står nærmest som et fladskærms tv på væggen.

Edge biopejsen er 95 cm bred og 55 cm høj og har en dybde på 16 cm, hvor det to liter store brændkar er bygget ind i. Når biopejsen er fyldt, så kan det brænde og skabe hygge i ca. 5-7 timer.

Pejsen vejer 25 kg og der medfølger monteringsbeslag til væggen og er lige så simpel at montere, som et fladskærms tv.

Tekniske data:

 • Vægt: 25 kg.
 • Effekt: 2 kW
 • Tank: 2 liter
 • Brændetid: 5 timer
 • Forbrug: 0,4 liter pr. time
 • Dimensioner: 950 x 550 x 160 (bredde x højde x dybde)

Nordlys biopejse

Nordlys er et dansk firma, som producerer og sælger biopejse i stilrent simpelt skandinavisk design. Virksomheden har til huse i Humlum lidt nord for Struer og er drevet af Peter Tudborg og Christian Nybo.

Nordlys er en mindre producent og har fire serier af biopejse på paletten, hvor de tre er beregnet til montering på væg og den sidste er den stilrene Standa, som du kan læse om under biopejse til bord.


Cora fra Nordlys


Cora Nordlys

Cora serien fra Nordlys er en af redaktionens favoritter af biopejse fra Nordlys. Den er beregnet til montering på væg og er firkantet og aflang, men med bløde afrundede hjørner. Derudover så er bunden udformet i massivt træ, hvor man kan vælge mellem eg eller ask.

Cora fås enten med én eller to brændere, hvor Cora uno med én brænder har en bredde på 75 cm, mens at Cora duo med to brændere har en bredde på 105 cm. Både Cora Uno og Cora Duo fås i sort eller hvid udgave.

Priserne ligger på omkring 6.500 kr. for Cora Uno og 8.500 kr. for Cora Duo. Brændetiden for begge udgaver er ca. 5-7 timer.

Cora Uno

Cora Nordlys


Cora Duo

Cora Nordlys


Tekniske data:

 • Vægt: 10 kg. Cora Uno (17 kg. Cora Duo)
 • Effekt: 2 kW Cora Uno (4 kW Cora Duo)
 • Tank: 1 liter Cora Uno (2 liter Cora Duo)
 • Brændetid: 5 timer
 • Forbrug: 0,4 liter pr. time
 • Dimensioner: 75 x 45 x 13 (bredde x højde x dybde) for Cora Uno
 • Dimensioner: 105 x 45 x 13 (bredde x højde x dybde) for Cora Duo

Se priser på Nordlys biopejse

Find de billigste priser på brænde lige nu.

Brænde

Find de billigste priser på træbriketter lige nu.

Træbriketter

Find de billigste priser på træpillerlige nu.

Træpiller