Asketræ

Asketræet er et stort løvtræ med en stor og høj keglerformet krone, som i de senere år bliver mere flad og kuplet. Barken er i de tidlige år glat og grønlig, men senere bliver den grå og furet med dybe revner. Træstammen er markant og gennemgående i asketræet.


asketræ

Asketræets blade er såkaldt eliptisk formede, hvor begge sider af bladet er lysegrønne. Rødderne består af en dydbegående rod og et mindre antal kraftige siderødder. Et asketræ kan blive flere hundrede år gammel og kan blive op til 45 meter herhjemme i Danmark med en diameter på 1 meter. Til skovbrug fældes træet i alderen 60-80 år. Skovarealet i Danmark er dækket af ca. 2,7% asketræ, svarende til 13.000 ha med ask.


Asketræ brænde

Asketræ er en tung og hård træart, og har derfor en høj rumtæthed på 570 (kg. tørstof pr. m3), altså stort set samme brændværdi som egetræ. Til sammenligning, så har grantræ blot en rumtæthed på 370. Asketræ har derudover en tung bark, som gør det velegnet til anvendelse til brænde, da det efterlader mindre aske. Asketræ har også en struktur i træet, som gør at det tørrer hurtigere end andre træsorter, hvis det er blevet vådt ved udendørs opbevaring, da regnvandet ikke binder så let. Teknisk set er asketræ altså utroligt velegnet som brænde.


Asketræ priser

Nedenfor kan du se de aktuelle priser på asketræ brænde, som vi har indsamlet fra de forskellige tilknyttede leverandører. Øverst er vist ovntørt brænde og i nederste tabel findes priser på lufttørret asketræ. Alle priser er angivet for 1 stk. brændetårn inkl. leverering.


Asketræ - Ovntørret

Brænde, Ovntørret Ask
1 tårn
4.595,00 kr.

Brænde, Ovntørret Ask
1 tårn
4.999,00 kr.

Brænde, Ovntørret Ask
1 tårn
5.579,00 kr.


Asketræ - Lufttørret

Brænde, Lufttørret Ask
1 tårn
4.699,00 kr.

* Priserne er senest indhentet d. 31-07-2022.

Yderligere informationer

Du kan læse mere om asketræet her: https://da.wikipedia.org/wiki/Ask_(træ)
Find de billigste priser på brænde lige nu.

Brænde

Find de billigste priser på træbriketter lige nu.

Træbriketter

Find de billigste priser på træpillerlige nu.

Træpiller