Forskellige måder at skaffe brænde på

Her på Holddigvarm.dk holder vi skarpt øje med priser på brænde enten lufttørret eller ovntørret og altid i et tårn brænde leveret direkte hjem til dig. Det er den form for brænde køb, som de fleste herhjemme benytter sig af. Men der er mange andre måder, som du kan skaffe dit brænde på herhjemme.


Selvforsyning

Den allernemmeste måde er selvfølgelig hvis du har egne træer i haven, som trænger til at blive fældet og at du dermed kan benytte dette til brænde. Det er dog de færreste, som har den mængde af træer i haven til at kunne være selvfornynende med brænde. Enkelte sommerhusejere kan dog have mulighed for dette, hvis de bor på en større grund med tæt bevoksning af træer.


Hent brændet via dba eller annoncer

Der er masser af private folk, som har brænde liggende fra enten fældede træer eller fra tidligere ejere og som nu ønsker at komme af med det. Det kan være en stor opgave at skulle køre det hele på affaldspladsen, hvorfor mange vælger at sætte en annonce i den blå avis, i det lokale supermarked osv. Således kan de både få fjernet brændet, men også få lidt penge for det. Så hvis du er villig til at starte bilen og tage afsted med traileren, så kan der være gode muligheder på denne måde.


Hent brændet i skoven


Brændestakke fra skoven

Du kan også vælge at købe brændet direkte fra statens skove. Det kan gøres direkte i naturstyrelsens netbutik, hvor du kan købe brændestakke, som ligger stablet rundt omkring i skovene. Vær opmærksom på at træet hverken er savet eller kløvet, så dette skal du selv stå for. Prisen er dog derfor også markant lavere end hvis du får brændet leveret og kløvet fra en leverandør. På hjemmesiden kan du vælge en bestemt skov og se hvad de har liggende disponible brændestakke. Det er den samlede brændestak, som du køber og skal afhente. Du kan besøge naturstyrelsens netbutik her.


Selvskovning

Hvis du er villig til selv at gå ud i skoven og fælde træerne, så er dette også muligt i de danske statsskove. På den måde kan du spare yderligere, da du så selv står for både fældning, opsavning, kløvning og transport af brændet hjem til dig selv. Det er typisk træer, som er markeret til fældning, som du får anvist af den lokale skovs personale. Du slipper med ca. halv pris hvis du skover dit træ selv i forhold til at hente brændestakke i skoven. Du skal kontakte din lokale skov for betaling og anvisning af træerne.


Sankning af træ

Sankning af træ vil sige, at du samler løst liggende træ i skovbunden sammen. Til det formål skal du købe et sankekort, som giver dig ret til at samle en vis mængde træ i den pågældende skov. Sankning af træ er ikke beregnet til at indsamle meget store mængder af træ, men benyttes mere til folk, som gerne vil have en naturoplevelse samtidig.

Du kan læse mere om selvskovning og sankning af træ i statens skove på naturstyrelses hjemmeside.


Hent brændet direkte hos leverandøren

I stedet for at få et brændelæs eller brændetårn leveret direkte til din bopæl kan du hos en del forhandlere også vælge selv at komme og hente brændet hos dem. På den måde kan du typisk spare mellem 200 og 400 kroner pr. læs. Det kræver dog en stor trailer eller lastbil at selv stå for hjemtransporten.

Find de billigste priser på brænde lige nu.

Brænde

Find de billigste priser på træbriketter lige nu.

Træbriketter

Find de billigste priser på træpillerlige nu.

Træpiller