• Forside
  • /
  • Skift dit gamle oliefyr

Skift dit gamle oliefyr

Mange boliger har i dag et gammelt og ineffektivt oliefyr, som trænger til udskiftning efterhånden. Man kan vælge at installere et nyt oliefyr til erstatning for det gamle oliefyr, hvis man bor i et område, hvor der ikke er mulighed for tilslutning til fjernevarme.

Reglerne omkring oliefyr er blevet skærpede, så det er faktisk kun i områder uden fjernvarme at man kan installere et nyt oliefyr og samtidig også kun i eksisterende huse. I nybyggeri er oliefyr slet ikke tilladt mere.


oliefyr

Nye oliefyr er effektive

Mange tror fejlagtigt, at oliefyr ikke er effektive og energivenlige varmeanlæg, men det er ikke helt rigtigt. Et nyt kondenserende oliefyr er stort set lige så effektivt, som et nyt naturgasfyr, som har en virkningsgrad på op til 100% af energien i enten olien eller naturgassen. Så hvis dit fyr trænger til udskiftning, enten pga. fejl og mange vedligeholdelsesudgifter, eller blot pga. at man kan spare rigtigt mange penge på de løbende udgifter til opvarmning med et nyt fyr kontra et gammelt oliefyr, så kan du altså trygt vælge et nyt oliefyr, hvis du altså bor i et område uden fjernvarme.

Vi anbefaler, at du benytter vores service til indhentning af tilbud på et ny oliefyr, som kan gøres her. Vores service er gratis og uforpligtende og vi dækker hele landet med de tilknyttede leverandører.


Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en et nyt oliefyr

Bestil her


Alternativer til nyt oliefyr

Fjernvarme

Hvis du bor i et område med fjernvarme, så er dette sandsynligvis den bedste løsning i forhold til at minimere dine varmeudgifter til boligen. Kontakt dit lokale fjernvarmeanlæg og hør om priser for både opkobling samt løbende udgifter til opvarmning.


Gasfyr

Gasfyr er typisk billigere i drift end et oliefyr pga. de lavere gaspriser og derudover så bliver naturgas ikke set på politisk, som en opvarmningsform, der skal udfases, som der gør med oliefyr. Derfor kan det anbefales at samtidig indhente tilbud på installation af naturgasfyr i stedet for oliefyr i din bolig, samtidig med at du også under prisen for et nye oliefyr. Det kan selvfølgelig kun gøres i områder, hvor der er mulighed for tilknytning af naturgas. Du kan indhente tilbud på nyt gasfyr her.


Luft til vand varmepumpe

Du kan også overveje en luft til vand varmepumpe, som en lidt dyrere løsning, men hvor de løbende varmeudgifter bliver minimeret væsentligt pga. løsningen er så effektiv. En luft til vand varmepumpe integreres i boligens nuværende varmeløsning med en varmtvandsbeholder, som også sørger for opvarmning via radiatorer.


Jordvarmepumpe

Endelige kan man også vælge et jordvarmeanlæg, som udnytter varmen og energien var jorden rundt om boligen. Dette er det mest energivenlige og effektive varmeanlæg, men som også er det dyreste. Investeringen kan dog være tjent hjem allerede efter 10 år, hvorfor det klart er at overveje at i hvert fald indhente et tilbud og beregning på en sådan løsning før at man beslutter sig for hvilket anlæg, som skal erstatte det gamle oliefyr.
Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en et nyt oliefyr

Bestil her

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en varmepumpe.

Bestil her

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på et nyt gasfyr.

Bestil her